۰۲۱۷۴۶۳۴
چند حقیقت جالب درباره سال نو چینی

چند حقیقت جالب درباره سال نو چینی

امتیار دهید:

۴.۸ از ۱۵۰۰ امتیاز

چند حقیقت جالب درباره سال نو چینی

 

سال نو چینی مهمترین تعطیلات مردم چین به حساب می آید و جشنی است که توسط مردم چین در هر گوشه از دنیا برگزار می شود. این جشن، جشنی است که هر ساله با شکوه هرچه تمام تر برگزار می شود و ریشه تاریخی و فرهنگی بسیار قوی دارد. جالب است که بدانید این جشن با خرافات، افسانه ها و اعتقادات عجیب و غریب هم همراه است و شکل برگزاری آن با برگزاری هر جشن دیگری در هر جای دیگر جهان متفاوت است. با ما همراه باشید تا شما را بیشتر با سال نو چینی آشنا کنیم و چند حقیقت جالب درباره سال نو چینی به شما بگوییم.

 

 

سال نو چینی را با نام فستیوال بهاری چین نیز می شناسند

 

جالب است که بدانید معادل کلمه "سال نو" در چین، "چونجی" است که این کلمه هم به معنی "فستیوال بهاری" است. قسمت جالب ماجرا این است که زمان برگزاری این جشن در فصل زمستان است، اما با این حال با نام فستیوال بهاری شناخته می شود و همین تناقض باعث می شود که خیلی از توریستان سردرگم شوند و در این مورد به اشتباه بیفتند. در واقع نکته اینجاست که مردم چین، به این جهت به سال نو، فستیوال بهاری چین می گویند که در این فستیوال، روزهای آخر سرد زمستانی را جشن می گیرند و منتظر فصل دلنشین بهار می نشینند. به نظر آن ها، کم شدن سوز و سرمای زمستان نوید بهار و شروعی تازه را می دهد و این همان دلیلی است که مردم چین به خاطر آن، فستیوال بهاری را جشن می گیرند تا همراه با اعضای خانواده و دوستانی که دارند، یک سال جدید را به امید روزهای بهتر آغاز کنند.

 

سال نو چینی یک تاریخ مشخص ندارد

 

تاریخ برگزاری سال نو چینی یا همان فستیوال بهاری، بر اساس تقویم قمری مشخص می شود و معمولا در تاریخی بین 21 ژانویه تا 20 فوریه (1 بهمن تا 1 اسفند) قرار می گیرد. جالب است که بدانید امسال یعنی سال 2020 میلادی، این جشن در 25 ژانویه (5 بهمن 1398) برگزار می شود و شما می توانید با سفر به چین در این زمان، در یکی از باشکوه ترین فستیوال های چین شرکت کنید و خاص ترین تجربه را از سفر به چین کسب کنید.

 

 

سال نو چینی برای پرستش خدایان و دوری از بدشانسی و بدیمنی جشن گرفته می شود

 

جالب است که بدانید در گذشته، زندگی مردم چین به کشاورزی وابسته بوده است و به همین دلیل هم یک روز را برای پرستش و عبادت خدایان در نظر می گرفتند تا از آن ها درخواست کنند که برداشت خوبی در انتظارشان باشد. آن ها تصور می کردند که با برگزاری یک جشن بزرگ و در نظر گرفتن بهترین غذاها برای یک مراسم مذهبی، می توانند خدایان را راضی کنند و بدشانسی و بدیمنی را از خودشان دور کنند. نکته جالب دیگر اینکه جشن سال نو چینی یک داستان افسانه ای جالب هم دارد که بر اساس آن در گذشته در چنین روزی یک پسربچه با یک هیولا به نام نیان مبارزه کرده است و او را شکست داده است. به همین خاطر هم هست که مردم در طی فستیوال بهاری چین ترقه بازی می کنند و این پیروزی را جشن می گیرند.

 

بیشترین ترقه های جهان در شب سال نو چینی استفاده می شوند

 

به خاطر همان افسانه ای که برایتان تعریف کردیم، آتش بازی جزئی از جشن سال نو چینی شده است و هنوز که هنوزه مردم به این مساله اعتقاد دارند که با آتش بازی و ترقه بازی می توانند هیولاها را بترسانند و بدشانسی و بدیمنی را از زندگی خود دور کنند. جالب است که بدانید بیشترین ترقه های جهان در شب سال نو چینی استفاده می شوند و از آن هم جالب تر اینکه در سال های اخیر، مقامات چین تمام تلاششان را کرده اند که میزان استفاده از ترقه ها را در این شب کاهش دهند تا آلودگی هوا زیاد نشود! برای مثال، استفاده از ترقه در پکن برای 13 سال ممنوع شده است تا سطح آلودگی هوای پکن بالاتر از این نرود و سلامت مردم حفظ شود!

 

 

سال نو چینی، طولانی ترین تعطیلات مردم چین است

 

فستیوال بهاری در 16 روز پیاپی جشن گرفته می شود. اما جالب است که بدانید به خاطر اینکه تاریخ برگزاری سال نو چینی بر اساس تقویم قمری تعیین می شود و تاریخ مشخصی ندارد، بعضی از سال ها با فستیوال لابا (جشنواره پوره برنج چین) ترکیب می شود. در این صورت است که یک فصل تعطیلاتی خاص در چین شروع می شود که حدودا 40 روز جشن و پایکوبی را به همراه دارد. یک حقیقت جالب دیگر درباره سال نو چینی این است که مردم چین رسم دارند که 5 روز اول را با خانواده خود سپری کنند و به همین خاطر هم کسی تا روز پنجم از خانه نباید خارج شود. به همین دلیل هم خانواده های سنتی چین، قبل از این سال نو چینی شروع شود، تمامی مایحتاج زندگی خود را تهیه می کنند تا مجبور به ترک خانه در این 5 روز نشوند.

 

جشن سال نو چینی، بزرگترین مهاجرت انسانی دنیا را در پی دارد

 

همان طور که گفته شد، در چین رسم است که هر کسی 5 روز اول جشن سال نو چینی را همراه با خانواده اش سپری کند. به همین خاطر هم هست که همه مردم چین سعی می کنند که برای برگزاری این جشن به شهر و دیار خودشان برگردند و این مراسم را در کنار خانواده ها و فامیل خود جشن بگیرند. جالب است که بدانید تمام کسانی که در شهرهای بزرگ چین تحصیل می کنند، برای برگزاری این جشن به شهر یا روستای اصلی خودشان بر می گردند و بدین شکل است که بزرگترین مهاجرت انسانی دنیا شکل می گیرد. نکته جالب این است که این مهاجرت اسم هم دارد و به آن "مهاجرت بهاری" گفته می شود. این مهاجرت به حدی زیاد می شود که ممکن است در یک ثانیه بیش از 1000 بلیط فروخته شود و به همین خاطر هم مردم چین مجبورند که از 60 روز قبل از جشن سال نو چینی، اقدام به خرید بلیط های قطار مورد نیازشان کنند.

 

در 5 روز اول سال نو چینی، کسی حق ندارد که دوش بگیرد و یا زباله ها را دور بیندازد

 

جالب است که بدانید مردم چین معتقدند که 5 روز اول سال نو چینی برایشان خوش شانسی به همراه دارد. به همین خاطر هم هیچ کسی حق ندارد که در این روزها دوش بگیرد و یا زباله ها را دور بیندازد تا یک وقت خدای نکرده، خوش شانسی شسته نشود و آب آن را با خودش نبرد! البته قبل از شروع مراسم سال نو چینی، همه جا تمیز می شود تا بدیمنی ها دور شود و همه چیز برای آمدن خوش شانسی و خوش یمنی آماده شود. نکته جالب دیگر اینکه بیشتر سالن های آرایشی در کل روزهای فستیوال سال نو چینی تعطیل هستند و دلیل این مساله هم این است که کوتاه کردن مو در زمان جشن سال نو چینی یک تابو به حساب می آید و کسی موهایش را در چنین روزهایی کوتاه نمی کند.

 

 

کودکان در سال نو چینی، عیدی هایشان را در پاکت های پول قرمز رنگ دریافت می کنند

 

در طی برگزاری جشن سال نو چینی، بزرگترها به کوچکترها عیدی می دهند تا خوش شانسی نصیب آن ها شود. جالب است که بدانید رنگ قرمز در فرهنگ چینی، سمبل خوش یمنی است و به همین دلیل هم هست که در چنین روزی، مدیران هم به کارمندان خود پاکت پول قرمز رنگ هدیه می دهند.

 

جشن سال نو چینی با جشنواره فانوس چین به پایان می رسد

 

جشنواره فانوس چین یکی از جالب ترین و جذاب ترین فستیوال های چین است. این جشنواره در اولین شبی از سال که ماه کامل می شود، برگزار می شود و هر کسی آزاد است که این روز را با دوستان خود سپری کند و از خانواده اش فاصله بگیرد.جالب است که بدانید این روز، روز آزادی و جشن و پایکوبی به حساب می آید و در دوران باستان هم که دختران اجازه خروج تنهایی از خانه را نداشتند، در این شب می توانستند که خودشان از خانه بیرون بروند و خوش بگذرانند و به فانوس های نورانی نگاه کنند. نکته جالب دیگر اینکه این روز را با نام روز ولنتاین چینی هم می شناسند و با برگزاری این جشن، به فستیوال سال نو چینی پایان داده می شود.برای رزرو  تور چین  به وب سایت  زیما سفر  مراجعه کنید.

 

۲۹ دی ۱۳۹۸

نظرات کاربران

  • اسما گروهى

    12 تیر 1399 - 19:20

    پاسخ




    خوبه