۰۲۱۷۴۶۳۴
همه چیز درباره کاخ توپکاپی استانبول

همه چیز درباره کاخ توپکاپی استانبول

امتیار دهید:

۴.۸ از ۱۵۰۰ امتیاز

برای 400 سال، کاخ توپکاپی استانبول مرکز سلطنت امپراتوری عثمانی بوده است. امپراتوری عثمان در آن زمان بر 3 قاره فرمانروایی می کرده است و این کاخ، کاخی است که پستی و بلندی های زیادی را به خودش دیده است و افسانه ها و داستان های زیادی درباره آن وجود دارد. امروز ما می خواهیم یک بازدید مجازی از کاخ توپکاپی استانبول داشته باشیم و با هم گشتی در فضاهای مختلف کاخ بزنیم. در ادامه یک به یک فضاهای کاخ توپکاپی استانبول را به شما معرفی می کنیم و با هم در فضاهای مختلف آن گشت می زنیم. با زیما سفر همراه باشید.

 

 

کاخ توپکاپی استانبول

 

کاخ توپکاپی در تور استانبول بر روی یک تپه در شهر قدیمی استانبول واقع شده است و از سه طرف با دریای مرمره، تنگه بسفر و گلدن هورن احاطه شده است. این کاخ 4 حیاط دارد و مساحت کل فضاهای آن به 400،000 متر مربع می رسد. حدودا سه سال بعد از فتح استانبول، سلطان محمد دوم در این کاخ سکونت کرد و بعد از آن، تا 4 قرن سلطان های دیگر عثمانی هم در همین کاخ زندگی می کردند و کم کم ساختمان های آن را گسترش دادند و کاخ توپکاپی استانبول را بزرگ و بزرگ تر کردند. این کاخ از 4 حیاط مختلف تشکیل شده است که هر کدامشان شامل باغ ها و فضاهای سبز و ساختمان های متفاوت می شود. در ادامه با هم گشتی در این 4 حیاط زیبا و جذاب می زنیم.

 

 

حیاط اول کاخ توپکاپی استانبول

 

برای اینکه به کاخ توپکاپی استانبول برسید، باید از کنار ایاصوفیه عبور کنید و از دروازه سطلنتی نیز عبور کنید تا به حیاط اول کاخ توپکاپی استانبول برسید. این حیاط، حیاطی بوده که عوام نیز حق ورود به آن را داشته اند و برای اینکه عریضه هایشان را به مقام های سلطنتی بدهند، وارد آن می شده اند. سمت چپ دروازه، یک کلیسا به نام ایا ایرنه وجود دارد که می گویند قدیمی ترین کلیسای شهر استانبول بوده است. درست بعد از جایی که باید از آن بلیط ورودی کاخ توپکاپی استانبول را تهیه کنید، یک فواره مرمرین وجود دارد که می گویند در گذشته جلادها، شمشیرهای خود را بعد از اینکه کارشان را انجام دادند، در آب آن می شسته اند! کمی جلوتر، یک ورودی قلعه مانند وجود دارد که به آن دروازه سلام می گویند. این دروازه جایی بوده که فقط سلطان حق این را داشته که سوار بر اسب از آن عبور کند و هر کسی به جز مقامات دولتی باید اجازه می گرفتند تا بتوانند از آن عبور کنند.

 

 

حیاط دوم کاخ توپکاپی استانبول

 

اگر وارد حیاط دوم کاخ توپکاپی استانبول شوید، چشمانتان به برج عدالت می خورد. این برج بالای دیوان سلطنتی واقع شده است. دیوان سلطنتی جایی بوده که در آن مقامات دولتی دور هم جمع می شدند و تصمیمات مهمشان در مورد امپراتوری عثمانی را در آن اتخاذ می کردند. کنار دیوان سلطنتی، ساختمانی به نام ساختمان خزانه کاخ توپکاپی استانبول وجود دارد که می گویند تمامی ثروت سلطنتی در آن نگهداری می شده است. این خزانه یک موزه را در خود جای داده است که در آن اسلحه ها و زره های عثمانی به معرض نمایش عموم گذاشته شده است. یک دروازه در انتهای حیاط دوم کاخ توپکاپی استانبول وجود دارد که به آن دروازه سعادت می گویند. این دروازه جایی بوده که سلطان در زمان های جشن و مراسم های خاص زیر آن می نشسته است. آشپزخانه های سلطنتی درست رو به روی دیوان سلطنتی قرار گرفته اند. در این آشپزخانه ها هر روزه برای 5،000 نفری که در کاخ توپکاپی استانبول کار می کرده اند، غذا درست می کرده اند. شاید باورش برایتان سخت باشد، اما در زمان تعطیلات مذهبی و جشن های سلطنتی، در این آشپزخانه ها تا 15،000 غذا هم درست می شده است. در این آشپزخانه صابون و داروهای گیاهی نیز درست می شده است تا سلطان و خانواده اش بتوانند از آن ها استفاده کنند.

 

 

حرم کاخ توپکاپی استانبول

 

کنار دیوان سلطنتی یک درب کوچک وجود دارد که به حرم راه دارد. به این درب، دروازه کالسکه می گفته اند. چراکه زنان دربار با کالسکه از کاخ های تابستانی بر می گشتند و بعد از این دروازه عبور می کردند. می گویند که حرم کاخ توپکاپی استانبول در ابتدا در قرن 5 میلادی فقط چند ساختمان داشته، اما کم کم سلطان های بعدی این قسمت از کاخ توپکاپی استانبول را گسترش دادند و کم کم اتاق های آن را تا 300 اتاق افزایش دادند. این حرم 2 حمام و 2 مسجد نیز دارد و در آن سلطان، خانواده اش، خدمتکارانش و نگهبانان کاخ زندگی می کرده اند. جذاب ترین و دیدنی ترین اتاقی که در حرم کاخ توپکاپی استانبول وجود دارد، تالار سلطنتی است. این اتاق دیزاین بسیار جالبی دارد و تزئینات مختلفی در آن وجود دارد که هر کدامشان به یک دوره تاریخی مربوط هستند. طبقه بالای این تالار یک بالکن هم دارد که می گویند در گذشته بانوان حرم و موزیسین های خانم در آن می نشستند. از آن طرف مردان در طبقه پایین تالار و کنار تخت پادشاهی می نشستند.

 

 

حیاط های سوم و چهارم کاخ توپکاپی استانبول

 

ساختمان حرم کاخ توپکاپی استانبول به یک حیاط زیبا باز می شود. در این حیاط یک عمارت کوچک وجود دارد که می گویند سلطان در ماه رمضان در آن افطار می کرده است. در این حیاط دو کوشک با نام های بغداد و ایروان وجود دارد که آن ها را به نشانه پیروزهای ارتش عثمانی در این شهرها ساخته اند. اگر از باغچه های رز این حیاط عبور کنید، می توانید به حیاط چهارم برسید. در انتهای این حیاط و درست کنار دروازه سعادت، یک اتاق زیبا وجود دارد که به آن اتاق عریضه می گویند. این اتاق جایی بوده است که در آن سلطان با وزیرها و سفیرهای خارجی ملاقات می کرده است و جلسات خصوصی با آن ها می گذاشته است. امروزه در ساختمان های اطراف این حیاط، آثار به جا مانده از دوران امپراتوری عثمانی مثل زیورآلات و لباس های سلطان ها نگهداری می شود و شما می توانید از کلکسیون های جالب آن دیدن کنید.

 

۱۰ اسفند ۱۳۹۸

نظرات کاربران