۰۲۱۷۴۶۳۴
نقشه مترو استانبول به فارسی 2020

نقشه مترو استانبول به فارسی 2020

امتیار دهید:

۴.۸ از ۱۵۰۰ امتیاز

اگر شما هم به دنبال سفر ارزان به استانبول هستید، باید از حالا به فکر باشید و با نقشه مترو استانبول به زبان فارسی آشنایی پیدا کنید تا دیگر در تور استانبول احتیاجی به تاکسی های استانبول نداشته باشید و بتوانید با وسایل حمل و نقل عمومی استانبول در این شهر بزرگ و جذاب تردد کنید. خوشبختانه باید به شما بگوییم که خطوط مترو استانبول و تراموا استانبول گسترده هستند و تقریبا می توان گفت که شما با استفاده از آن ها می توانید به همه جاذبه های گردشگری استانبول دسترسی پیدا کنید. ما در ادامه می خواهیم با استفاده از نقشه مترو استانبول به زبان فارسی، شما را با وسایل حمل و نقل عمومی استانبول آشنا کنیم و بدین شکل به تمام سوالات شما درباره تردد در تور استانبول پاسخ دهیم.

 

درباره نقشه مترو استانبول به فارسی

 

نقشه هایی که شما در وب سایت های گردشگری تحت عنوان نقشه مترو استانبول می بینید، معمولا نقشه هایی هستند که در آن ها خطوط تمامی وسایل حمل و نقل عمومی استانبول یعنی قطارهای مترو، قطارهای کابلی (فونیکولار)، ترامواها و حتی خطوط تله کابین (مثل تله کابین پیرلوتی) ترسیم شده است. در واقع باید بگوییم که وسایل حمل و نقل عمومی استانبول تکمیل کننده یکدیگر هستند و شما با استفاده از ترکیبی از آن ها می توانید به اقصی نقاط استانبول دسترسی پیدا کنید. یرای سفر به استانبول حتما نقشه استانبول به زبان فارسی نیز برای شما کارآمد خواهد بود. 

 

دسترسی به فرودگاه های استانبول

 

در حال حاضر دو فرودگاه در استانبول وجود دارد که یکی از آن ها فرودگاه استانبول یا همان فرودگاه جدید استانبول است و دیگری فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول نام دارد. شما برای اینکه بتوانید با وسایل حمل و نقل عمومی استانبول به فرودگاه استانبول دسترسی پیدا کنید، دو راه پیش رو دارید. اول اینکه می توانید از اتوبوس های IETT (خط H2، H3 و H4) استفاده کنید و راه دوم هم این است که سوار اتوبوس های HAVAIST (خط IST1، IST2، IST3، IST7 و IST19) بشوید. نکته مهم دیگر اینکه اگر بخواهید از فرودگاه جدید استانبول به میدان تکسیم دسترسی پیدا کنید، باید سوار اتوبوس های HAVAIST شماره IST19 بشوید و در ایستگاه آخر از قطار پیاده شوید همینطور برای اینکه از فرودگاه جدید استانبول به منطقه سلطان احمد استانبول بروید، باید سوار اتوبوس های HAVAIST شماره IST1 بشوید و در ایستگاه ینی کاپی از قطار پیاده شوید و از آنجا یا با تاکسی یا با پای پیاده به منطقه سلطان احمد استانبول دسترسی پیدا کنید. البته قرار است که در آینده یک خط مترو نیز به فرودگاه استانبول کشیده شود. اما تا آن موقع، شما باید با استفاده از اتوبوس به فرودگاه جدید استانبول دسترسی پیدا کنید. برای تردد بین فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول و محله تکسیم یا کادیکوی هم باید از اتوبوس های HAVABUS بهره ببرید. این اتوبوس ها در محوطه بیرونی ترمینال ورودی فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول هستند. شما با این اتوبوس ها می توانید با پرداخت 18 لیره و ظرف مدت 1 ساعت و نیم به میدان تکسیم برسید.

 

 

طرز تهیه استانبول کارت برای حمل و نقل

 

شما برای استفاده از شبکه وسایل حمل و نقل عمومی استانبول باید یک استانبول کارت تهیه کنید. استانبول کارت شبیه به یک کارت اعتباری است که با کمک آن می توانید از تردد ارزان در استانبول بهره ببرید. در کل چند مدل استانبول کارت وجود دارد که ما به شما به عنوان توریست توصیه می کنیم که مدل "anonymous card" (کارت ناشناس) را تهیه کنید. چراکه این کارت، کارتی است که برای شخص خاصی صادر نمی شود و این بدین معنی است که شما می توانید با داشتن یکی از آن ها، کرایه کل اعضای خانواده را حساب کنید و دیگر نیازی نیست که چند تا از این کارت ها تهیه کنید. شما می توانید استانبول کارت را از فرودگاه و یا دستگاه های مخصوص استانبول کارت که در نقاط مختلف استانبول نصب شده اند، دریافت کنید. همچنین می توانید با استفاه از همین دستگاه ها، استانبول کارت خود را مجددا شارژ کنید و از آن برای پرداخت کرایه مترو، تراموا و اتوبوس بهره ببرید. در مورد اینکه چرا باید از استانبول کارت استفاده کنید هم باید به شما بگوییم که استانبول کارت ارزان ترین و راحت ترین روش پرداخت کرایه در استانبول است. در واقع این روش سریع ترین روش پرداخت کرایه وسایل حمل و نقل عمومی استانبول نیز هست و از آنجایی که برای همه وسایل حمل و نقل عمومی استانبول کاربرد دارد، می توان گفت که استفاده از آن راحت نیز هست. از این گذشته، باید به شما بگوییم که شما با استفاده از استانبول کارت می توانید تا 40% در هزینه های تردد خود در تور استانبول صرفه جویی کنید و از تخفیف های ویژه آن برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی استانبول بهره ببرید.

 خطوط مترو استانبول

اگر از وسایل حمل و نقل دیگر استانبول مثل ترامواها، اتوبوس ها و قطارهای کابلی بگذریم، می بینیم که استانبول 6 خط مترو دارد که به ترتیب با نام های M1 , M2 , M3 , M4 , M5 , M6  شناخته می شوند. البته در اصل باید بگوییم که استانبول 5 خط مترو و یک خط مینی مترو دارد. به این دلیل به خط M6 مینی مترو می گویند که تعداد ایستگاه های آن بسیار کم است. البته لازم به ذکر است که به جز این خطوط مترو، خطوط دیگری نیز در دست احداث هستند و قرار است که نامگذاری خطوط مترو استانبول تا M10 ادامه پیدا کند.

خط M1 از ایستگاه ینی کاپی شروع می شود و در ایستگاه فرودگاه آتاتورک و در شاخه دیگر در ایستگاه کیرازلی به پایان می رسد.

خط M2 از ایستگاه ینی کاپی شروع می شود و تا ایستگاه حاجی عثمان ادامه پیدا می کند.

خط M3 از ایستگاه کیرازلی شروع می شود و در ایستگاه متروکنت به پایان می رسد.

خط M4 از ایستگاه کادیکوی شروع می شود و تا ایستگاه تاشوان تپه ادامه پیدا می کند. البته در آینده نه چندان دور، دسترسی مترو خط 4 استانبول به فرودگاه صبیحه گوکچن استانبول نیز ممکن می شود.

خط M5 از ایستگاه اسکودار شروع می شود و در ایستگاه چکمه کوی به پایان می رسد.

خط M6 از ایستگاه لونت شروع می شود و تا ایستگاه بوگازیچی ادامه پیدا می کند.

 

پرکاربردترین خطوط وسایل حمل و نقل عمومی استانبول برای توریستان

 

همان طور که می توانید در نقشه مترو استانبول به فارسی ملاحظه کنید، مترو استانبول و در کل وسایل حمل و نقل عمومی استانبول ایستگاه های مختلفی دارند که یادگیری تک تک آن ها اصلا کار ساده ای نیست. در واقع باید بگوییم که شما در  تور ارزان استانبول  با همه آن ها سر و کار ندارید و فقط بعضی از آن ها به کارتان می آیند. به همین دلیل هم ما تصمیم گرفتیم که پرکاربردترین خطوط وسایل حمل و نقل عمومی استانبول را به شما معرفی کنیم و به شما بگوییم که در کدام یک از ایستگاه ها می توانید به جاذبه های گردشگری استانبول دسترسی پیدا کنید.

 

 

 

خطوط تراموا نوستالژیک استانبول

 

احتمالا شما هم تصاویری از تراموا نوستالژیک استانبول را دیده اید. تراموا نوستالژیک استانبول همان تراموا قرمز رنگی است که در خیلی از تصاویر گردشگری استانبول دیده می شود. این ترامواها در دو بخش آسیایی و اروپایی استانبول فعالیت دارند. یکی از خطوطی که این ترامواها در آن تردد می کنند، خط T2 (تراموا خط 2) است که از تکسیم شروع به حرکت می کند و دیگری خط T3 (تراموا خط 3) ست که از کادیکوی حرکت می کند. این ترامواها هر روزه از ساعت 7 صبح تا  9:30 شب فعالیت می کنند. البته تراموا خط 2 یکشنبه ها از ساعت 7:35 صبح به بعد فعال است.

 

 

نقشه مترو استانبول در هنگام شب

 

در روزهای جمعه و شنبه و همین طور در روزهای تعطیل عمومی، بعضی از خطوط مترو استانبول و همین طور بعضی از خطوط اتوبوسرانی استانبول در 24 ساعت شبانه روز فعالیت دارند. در این روزها در ایستگاه های خطوط مترویی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم، از ساعت 12:30 شب تا 5:30 صبح هر 20 دقیقه یک بار قطار عبور می کند و شما می توانید با پرداخت دو برابر کرایه روز از آن ها استفاده کنید. البته لازم به ذکر است که در روزهای تعطیلات ملی و مذهبی استانبول، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی استانبول رایگان می شود و این مساله شامل حال استفاده از مترو در زمان شب نیز می شود.

M1 A/B- مترو خط 1 لاین A و B (ینی کاپی- فرودگاه آتاتورک/کیرازلی)

M2- مترو خط 2 (ینی کاپلی- حاجی عثمان)

M4- مترو خط 4 (کادیکوی-تاوشان تپه)

M5- مترو خط 5 (اوسکدار- چکمه کوی)

M6- مترو خط 6 (لونت- بوگازیچی)

 

۲۶ اسفند ۱۳۹۸

نظرات کاربران