۰۲۱۷۴۶۳۴
راهنمای سفر زمینی به استانبول

راهنمای سفر زمینی به استانبول

امتیار دهید:

۴.۸ از ۱۵۰۰ امتیاز

استانبول با اماکن دیدنی و اماکن تفریحی و صد البته مراکز خرید جذابی که دارد، به یکی از محبوب ترین مقاصد گردشگری ما ایرانیان تبدیل شده است. اگر شما هم یکی از طرفداران سفر به استانبول هستید و اتفاقا دلتان می خواهد که سفر به استانبول را از طریق زمینی تجربه کنید، این مطلب دقیقا برای شماست! چراکه زیما سفر می خواهد صفر تا صد سفر زمینی به استانبول را برایتان توضیح دهد و از سیر تا پیاز سفر زمینی به استانبول را به شما بگوید. به شما توصیه می کنیم که قبل از اینکه از راه زمینی راهی استانبول شوید، چند دقیقه وقت بگذارید و این مطلب را با دقت بخوانید تا ابهامی درباره سفر زمینی به استانبول برایتان باقی نماند!

 

سفر زمینی به استانبول از چه طریقی ممکن است؟

 

اول از همه بهتر است که تصمیمتان را بگیرید که از چه طریقی می خواهید به صورت زمینی به استانبول سفر کنید. در واقع 3 روش مختلف برای سفر زمینی به استانبول وجود دارد که یکی از آن ها سفر به استانبول با ماشین شخصی، دیگری سفر به استانبول با اتوبوس و آخری سفر به استانبول با قطار است. هر کدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خودشان را دارند. اجازه دهید که این مزایا و معایب را برایتان کامل توضیح دهیم تا تصمیم گیری در این زمینه برایتان آسان تر شود.

 

 

سفر به استانبول با ماشین شخصی

 

سفر به استانبول با ماشین شخصی این مزیت را دارد که شما می توانید هرجایی که دلتان خواست، در میان راه استراحت کنید و یا برای عکاسی و تفریح از ماشینتان پیاده شوید. مطمئنا سفر به استانبول با ماشین شخصی تجربه جالبی است و خاطرات بسیار جذابی را برایتان ایجاد می کند. اما موردی که درباره سفر به استانبول با ماشین شخصی وجود دارد، این است که اولا قیمت بنزین در ترکیه کمی بالا است و دوم اینکه مسیری که باید تا استانبول طی کنید، خیلی زیاد است و ممکن است که رانندگی خسته تان کند. این را بهتر است بدانید که از شهر تهران تا استانبول حدود 25 تا 30 ساعت راه است. توصیه ما به شما این است که اگر تصمیمتان را برای سفر زمینی به استانبول با خودرو شخصی گرفتید، حتما یک یا دو راننده دیگر نیز همراهتان داشته باشید تا این مسیر اذیتتان نکند.

 

سفر به استانبول با اتوبوس

 

سفر به استانبول با اتوبوس این مزیت را دارد که شما دیگر نیازی به نگرانی درباره رانندگی طولانی مدت و هزینه بنزین در ترکیه و .... را ندارید. شما در طی سفر زمینی با تور استانبول با اتوبوس می توانید با خیال راحت از شیشه اتوبوس مناظر سرسبز و زیبای مسیر را تماشا کنید و راحت در طی مسیر با خانواده یا دوستان همراهتان خوش و بش کنید تا بالاخره به استانبول برسید. اما به هر حال یک سری از افراد با سفر طولانی با اتوبوس میانه خوبی ندارند و به همین خاطر هم راه های دیگر را برای سفر به استانبول انتخاب می کنند.

 

 

سفر زمینی به استانبول با قطار

 

آخرین روشی که شما می توانید برای سفر زمینی به استانبول انتخاب کنید، این است که با قطار به استانبول بروید. نکته ای که باید درباره سفر به استانبول با قطار بدانید، این است که حقیقتا هیچ قطاری وجود ندارد که شما را از ایران سوار کند و بعد شما را به استانبول برساند! در واقع دو نوع قطار از ایران به ترکیه رفت و آمد دارند که یکی از آن ها قطار تهران آنکارا و دیگری قطار تبریز وان است. اگر شما هم قصد سفر به استانبول با قطار را دارید، باید از یکی از این قطارها استفاده کنید و بعد خودتان را از آنکارا یا وان به استانبول برسانید. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که طی کردن مسیر ایران ترکیه با قطار بیشتر از ماشین شخصی و حتی اتوبوس زمان می برد. اما به هر حال اگر وقت کافی برای سفر به استانبول را دارید و عجله ای ندارید، می توانید با قطار این مسیر را طی کنید و بیشتر از زیبایی های مسیر لذت ببرید.

 

 

برای سفر زمینی به استانبول باید از چه مرزی خارج شویم؟

 

اگر تصمیمتان را گرفتید که با ماشین شخصی یا اتوبوس به استانبول بروید، بهتر است که قبل از هر چیز دیگری با مرزهای ایران و ترکیه آشنا شوید و ببینید که کدام مرز ترکیه برای سفر زمینی به استانبول مرز بهتری است. در واقع شما برای سفر زمینی به استانبول می توانید از 3 مرز مختلف عبور کنید که یکی از آن ها مرز بازرگان، دیگری مرز رازی و آخری مرز سرو است. اما کدامیک از این مرزها برای سفر زمینی به استانبول بهتر است؟ برای پاسخ دادن به این سوال بهتر است که لوکیشن مرزهای ایران و ترکیه و همین طور امکانات و شرایط آن ها را برایتان توضیح دهیم تا شما ببینید که بنا بر شرایط خودتان، عبور از کدام مرز برایتان بهتر است.

 

مرز بازرگان

 

مرز بازرگان بزرگترین مرز ایران و ترکیه است و عبور از آن به مقصد استانبول مزایای زیادی دارد. اول اینکه این مرز به نسبت دو مرز دیگر ایران و ترکیه امکانات رفاهی بهتری دارد. دوم اینکه این مرز 24 ساعته است و شما می توانید این اطمینان را داشته باشید که هر وقت به مرز بازرگان رسیدید، کارهایتان برای عبور از مرز ترکیه انجام می شود. لازم به ذکر است که مرز بازرگان 275 کیلومتر با شهر تبریز فاصله دارد.

 

مرز رازی

 

مرز رازی هم که در فاصله 65 کیلومتری شهر خوی واقع شده است، مرزی است که طرفداران خاص خودش را دارد. چراکه این مرز فاصله خیلی کمی با شهر مرزی وان در ترکیه دارد و این بدین معنی است که اگر شما بخواهید از طریق زمینی به استانبول سفر کنید و از مرز رازی عبور کنید، می توانید در میان راه از شهر وان نیز دیدن کنید. نکته ای که باید درباره مرز رازی بدانید، این است که این مرز مثل مرز بازرگان 24 ساعته نیست. بنابراین اگر دوست داشتید که از این مرز عبور کنید، باید به شکلی برنامه ریزی کنید که حتما قبل از ساعت 4:30 یا 5 به مرز رازی برسید. وگرنه مجبور می شوید که یک شب را در مرز رازی بمانید و از آنجایی که در نزدیکی مرز رازی اقامتگاه خوبی وجود ندارد، ممکن است که این مساله اذیتتان کند.

 

 

مرز سرو

 

در آخر مرز دیگری که می توانید برای سفر زمینی به استانبول انتخابش کنید، مرز سرو است که اتفاقا یک بازارچه مرزی هم دارد و در آن لباس های ترک با قیمت های مناسب فروخته می شود. مرز سرو حدود 60 کیلومتر با ارومیه فاصله دارد و مزیتی که دارد، این است که یک مرز 24 ساعته است و مشکلات مرز رازی را ندارد. نکته دیگر اینکه مرز سرو در فصل زمستان آب و هوای خیلی سردی دارد و گذر از مسیر آن در برف و بوران کار ساده ای نیست. در نهایت اینکه کدامیک از این مرزها برای سفر زمینی به استانبول بهتر است، کاملا به شرایط خودتان و محل زندگی خودتان بستگی دارد. اما به هر حال خوب است این را بدانید که اکثر توریستانی که قصد سفر زمینی به استانبول را دارند، مرز بازرگان را برای خروج از ایران انتخاب می کنند.

 

سفر زمینی به استانبول چقدر هزینه دارد؟

 

شما برای سفر زمینی به استانبول کافی است که یک پاسپورت معتبر (با حداقل 6 ماه اعتبار) داشته باشید. اگر پاسپورت نداشته باشید، اولین کاری که برای سفر زمینی به استانبول باید انجام دهید، این است که همین حالا نسبت به گرفتن پاسپورت اقدام کنید. اگر پاسپورت ندارید، باید حدود 150 هزار تومان را به عنوان هزینه پاسپورت در نظر داشته باشید که البته این هزینه چه برای سفر هوایی به استانبول و چه برای سفر زمینی به استانبول پیش رویتان است. اگر هم پاسپورت معتبر دارید که دیگر نیازی به هزینه برای این مورد ندارید. هزینه دیگری که برای سفر زمینی به استانبول با آن رو به رو هستید، هزینه عوارض خروج از کشور است. البته هزینه خروج از کشور نیز از آن هزینه هایی است که شما هم برای سفر هوایی به استانبول و هم برای سفر زمینی به استانبول ناچار به پرداخت آن هستید. لازم به ذکر است که هزینه عوارض خروج از کشور در سال 99 برای سفر اول 264،000 تومان، برای سفر دوم 396،000 تومان و برای سفر سوم به بعد 528،000 تومان است. اگر شما بخواهید با اتوبوس به استانبول بروید، باید قیمت بلیط اتوبوس استانبول را هم در بودجه بندی خود لحاظ کنید. نکات مهمی که باید در این باره بدانید، این است که قیمت بلیط اتوبوس تهران استانبول حدود 360،000 تومان است و نکته دوم هم اینکه اتوبوس های تهران استانبول از دو پایانه بیهقی و پایانه غرب حرکت دارند. البته می توانید با رزرو یک تور زمینی استانبول نیز به استانبول سفر کنید که در این صورت باید قیمت تور زمینی استانبول را در بودجه بندی سفر خود به استانبول لحاظ کنید. اگر شما بخواهید سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی را تجربه کنید، باید هزینه دریافت گواهینامه بین المللی را هم در نظر بگیرید. این را هم خوب است بدانید که هزینه گواهینامه بین المللی یک ساله 109،000 تومان و هزینه گواهینامه بین المللی سه ساله 335،000 تومان است. گذشته از این، باید هزینه پلاک بین المللی یا هزینه پلاک ترانزیت (حدود 360،000 تومان)، هزینه کاپوتاژ (حدود 20،000 تومان) و هزینه برچسب CD و IR (حدود 5،000 تومان) را نیز برای سفر زمینی به استانبول با ماشین شخصی در نظر داشته باشید.

 

۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹

نظرات کاربران