۰۲۱۷۴۶۳۴
راهنمای گشت و گذار در شهر قدیمی باکو (ایچری شهر باکو)

راهنمای گشت و گذار در شهر قدیمی باکو (ایچری شهر باکو)

امتیار دهید:

۴.۸ از ۱۵۰۰ امتیاز

راهنمای گشت و گذار در شهر قدیمی باکو (ایچری شهر باکو)

 

منطقه شهر قدیمی باکو با نام ایچری شهر باکو شناخته می شود. این منطقه در مرکز شهر باکو واقع شده است و دقیقا همان منطقه ای است که باکو به عنوان پایتخت آذربایجان از آنجا شکل گرفته است. ایچری شهر یا همان شهر قدیمی باکو یکی از محبوب ترین و معروف ترین جاذبه های گردشگری باکو است و خیلی از جاهای دیدنی باکو را در خود جای داده است. در این منطقه دیدنی در باکو، جاذبه های گردشگری متعددی از مساجد و کلیساها گرفته تا برج ها، ساختمان ها و میدان های زیبا به چشم می خورد که یکی از دیگری زیباتر هستند. با ما همراه باشید تا با هم گشتی در  ایچری شهر باکو  بزنیم و بیشتر با شهر قدیمی باکو آشنا شویم.

 

محل قرار گیری ایچری شهر (شهر قدیمی باکو)

 

ایچری شهر در مرکز باکو قرار گرفته است. بلوار ساحلی باکو به موازات مرز شرقی و جنوبی شهر قدیمی باکو عبور می کند. این منطقه حدودا 500 متر با دریا فاصله دارد و درست روی یک تپه در منطقه سبیل باکو واقع شده است. کل شهر قدیمی باکو با یک دیوار احاطه شده است که عرض آن دیوار به 3.5 متر می رسد و ارتفاعش نیز در بعضی نقاط به 10 متر می رسد. اتفاقا همین دیوار یکی از جاذبه های گردشگری و جاهای دیدنی در  تور باکو  محسوب می شود. نکته جالب دیگر اینکه هم اکنون حدود 1،300 خانوار در شهر قدیمی باکو زندگی می کنند.

 

 

جاهای دیدنی ایچری شهر (شهر قدیمی باکو)

 

همان طور که گفته شد، شهر قدیمی باکو یکی از جالب ترین جاهای دیدنی باکو است. در شهر قدیمی باکو جاذبه های توریستی و اماکن تاریخی مختلفی وجود دارد که باعث محبوبیت این منطقه تاریخی در بین توریستان شده اند. شهر قدیمی باکو در 24 ساعت شبانه روز به روی عموم باز است و بازدید از آن برای هر کسی رایگان است. در این منطقه یک کاخ زیبا به نام کاخ شیروان شاه باکو وجود دارد و علاوه بر آن، مساجد باستانی، موزه های محلی، هتل های زیبا و کافه ها و رستوران های متعددی هم در آن به چشم می خورد. با همه این اوصاف، توصیه ما به شما این است که حتما در تور باکو زمانی را به گشت و گذار و کشف گوشه کنار شهر قدیمی باکو اختصاص دهید. ما در ادامه شما را بیشتر با چاهای دیدنی شهر قدیمی باکو آشنا می کنیم.

 

برج مایدن باکو

 

برج مایدن باکو که با نام قلعه دختر باکو نیز شناخته می شود، در جنوب شرقی ایچری شهر قرار گرفته است. این برج که ارتفاعش به 28 متر می رسد و ضخامت دیوارهایش 4 تا 5 متر است، یکی از دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهر قدیمی باکو است. دانشمندان معتقدند که این برج در قرن 12 میلادی بنا نهاده شده است و تا اوایل قرن 20 میلادی، به عنوان فانوس دریایی کاربری داشته است.

 

دروازه های بخش شمالی شهر قدیمی باکو

 

در بخش شمالی دیوارهای ایچری شهر، دو دروازه وجود دارد که با نام های دروازه شاماخی و دروازه شاه عباس شناخته می شوند و از آن ها به عنوان دروازه های زوج قلعه نیز یاد می شود. دروازه شاه عباس، دروازه ای بوده که در سال های 1608 تا 1609 میلادی ساخته شده بوده و قبلا در دیوارهای خارجی شهر قدیمی باکو قرار داشته است، اما بعدها به دستور فرماندار باکو به بخش دیوارهای داخلی شهر قدیمی باکو منتقل شده است. بالای دروازه شاه عباس، یک لوحه وجود دارد که نوشته های آن به دو زبان هستند. نکته دیگر اینکه ارتفاع قلعه های دوقلوی قلعه به 9.5 متر می رسد و پهنای آن ها نیز حدود 4.5 متر است.

 

 

مساجد شهر قدیمی باکو

 

مساجدی که در شهر قدیمی باکو قرار دارند و قدمتشان به قرون وسطی می رسد، جزء معروف ترین اماکن دیدنی باکو هستند. از بین مساجد ایچری شهر، مسجد کاخ از بقیه محبوب تر شده است و توریستان بیشتری از آن دیدن می کنند. لازم به ذکر است که این مسجد در مجموعه کاخ شیروان شاه قرار گرفته است. گذشته از مسجد کاخ، یک مسجد دیگر به نام مسجد محمد نیز در شهر قدیمی باکو وجود دارد که قدمتش به قرن 11 میلادی می رسد و واقعا ارزش بازدید را دارد.

 

کاخ شیروان شاه در شهر قدیمی باکو

 

باستان شناسان می گویند که ساخت و ساز کاخ شیروان شاه در ایچری شهر باکو از قرن 12 میلادی شروع شده بوده و ساخت و ساز آن تا قرن 15 میلادی ادامه داشته است. لازم به ذکر است که کاخ شیروان شاه که یکی از معروف ترین جاهای دیدنی ایچری شهر باکو است، در مرتفع ترین بخش شهر قدیمی باکو واقع شده است و بازدید نکردن از آن در تور باکو یک اشتباه بزرگ است!

 

 

حمام های تاریخی شهر قدیمی باکو

 

در ایچری شهر باکو، یک سری حمام تاریخی وجود دارد که جزء دیدنی ترین جاذبه های گردشگری شهر قدیمی باکو هستند. معروف ترین حمامی که در ایچری شهر باکو وجود دارد، حمام شیروان شاه است. البته به جز آن، حمام های دیگری مثل حمام حاجی گایبا، حمام آقا میکائیل، حمام کاسوم بیک و حمام آقا زینال نیز در شهر قدیمی باکو وجود دارند که هر کدامشان به نوعی منحصر به فرد و زیبا هستند. این را هم خوب است بدانید که قدمت این حمام ها در شهر قدیمی باکو به قرن 15 تا 19 میلادی می رسد.

 

موزه های شهر قدیمی باکو

 

علاوه بر اماکن تاریخی و دیدنی متفاوتی که در شهر قدیمی باکو وجود دارد، یک سری موزه نیز در آن تعبیه شده است که در نوع خودشان دیدنی و جالب هستند. یکی از جالب ترین موزه های شهر قدیمی باکو، موزه ای است که درون برج مایدن قرار گرفته است. در برج مایدن یک سری از یافته های باستان شناسی نگهداری می شود که قدمتشان به قرن 12 میلادی می رسد. نکته مهمی که باید در باره این موزه در شهر قدیمی باکو بدانید، این است که تمامی آثار نمایش داده شده در این موزه کپی هستند و اصل آن ها در موزه تاریخ آذربایجان نگهداری می شود.

ضمنا داخل کاخ شیروان شاه نیز یک موزه وجود دارد که در آن می توانید یک سری از آثار تاریخی که در حین حفاری کاخ شیروان شاه پیدا شده اند را ملاحظه کنید.

علاوه بر این ها، یک موزه جذاب و دیدنی دیگر هم در شهر قدیمی باکو وجود دارد که در خانه قدیمی حاجی محمد قرار گرفته است که در آن یک سری آثار باستان شناسی نگهداری می شود که مربوط به قرون وسطی به بعد هستند.

یک موزه جالب دیگر در ایچری شهر باکو، موزه ای به نام موزه کتاب های مینیاتوری است که در آن 4،000 کتاب از 62 کشور مختلف به نمایش گذاشته شده است که همگی مینیاتوری و کوچک هستند. به شما توصیه می کنیم که حتی اگر خیلی اهل موزه گردی نیستید، حتما از این موزه در شهر قدیمی باکو دیدن کنید و مطمئن باشید که کتاب های جذاب آن نظر شما را هم جلب می کند.

 

 

نحوه دسترسی به ایچری شهر (شهر قدیمی باکو)

 

همان طور که گفته شد، شهر قدیمی باکو در مرکز شهر باکو و در نزدیکی بلوار باکو قرار گرفته است. نزدیک ترین ایستگاه مترو به شهر قدیمی باکو، ایستگاه مترو ایچری شهر است. علاوه بر این، یک ایستگاه اتوبوس به نام ایستگاه اتوبوس ایچری شهر نیز در نزدیکی شهر قدیمی باکو وجود دارد. با این حساب می توانیم بگوییم که شما به راحتی با استفاده از مترو و اتوبوس می توانید خودتان را به شهر قدیمی باکو برسانید و یک روز عالی و به یادماندنی را در فضای تاریخی ایچری شهر باکو سپری کنید.

 

 

زیما سفر مجری مستقیم تورهای باکو آذربایجان.

۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۹

نظرات کاربران